Jeśli chcesz zareklamować swój produkt, to jest to odpowiednie miejsce. Pamiętaj jednak, aby umieszczać reklamy dotyczące tylko tematyki forum.
 brudzia2
Witam
Jak wiadomo roslina ta pomaga m.in w leczeniu łuszczycy.
Olej z ostropestu plamistego można stosować zewnętrznie i wewnętrznie.Ja kupuje zimnotłoczony na zamówienie. Jest najwyższej jakości i tłoczony z całych ziaren.Rewelacyjny. Na rynku dostępne są różne rodzaje olejów z ostropestu. W tym także pozbawiony wielu cennych składników olej tłoczony z resztek pozostałych po przemyśle farmaceutycznym.

Farmaceuci wydobywają z nasion to co najcennijesze i przerabiają na leki, pozostałości wykorzystywane jest przez niektórych przetwórców do produkcji oleju, który potem nazywają olejem ostropestowym. Tłoczenie takiego oleju jest łatwiejsze no i tańsze, olej taki jednak nie jest pełnowartościowym olejem z nasion ostropestu. A jedynie olejem z odpadów pozostałych po przemyśle.
Ja znalazłam źródło najlepszego 100% pewnego oleju: http://970.olejagrabla.pl/ostropest.htm
zapraszam bo warto.
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 09:08 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Wątek przeniesiony. Nie ma potrzeby pisać tego samego w wielu wątkach.