Kto przegląda forum
Forum przegląda 1 użytkownik :: 0 zidentyfikowanych, 0 ukrytych i 1 gość (dane z ostatnich 5 minut)Najwięcej użytkowników online (90) było 3 maja 2017, o 23:15
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
problem z czołem
• Strona 1 z 1
problem z czołemWitam!
Mam prośbę do doświadczonych Towarzyszy niedoli. W jaki sposób mogę pozbyć się bardzo rzucających się w oczy zmian na czole? Czy znacie jakieś sprawdzone sposoby? Ach i jeszcze jedno pytanie, czy diprolene to jakiś steryd? ![]() Pozdrawiam!
ReklamaRe: problem z czołemSkład Diprolene, 0,05%, maść, 15 g:
1 g maści zawiera 0,5 mg betametazonu w postaci dipropionianu. Betametazon – lek hormonalny z grupy glikokortykosteroidów o silnym działaniu przeciwzapalnym. Zmniejsza obrzęki, nie zatrzymuje sodu ani wody w organizmie. Biologiczny okres półtrwania wynosi 5 godzin. Zmiany na czole i twarzy można z powodzeniem zaleczyć silnym naparem z herbaty przemywając nim zmienione chorobowo miejsca kilka razy dziennie, na noc leciutko posmarować hydrokortizonem 0,1% w kremie przez 5 dni, następnie już tylko kremem lub emulsją nagietkową albo nawilżającą AA-dermą. Viber, WhatsApp nr.tel na priv.
Re: problem z czołemo! dobra, dzięki wielkie
![]() ![]()
Re: problem z czołemw zaleczeniu nie pomaga, ale może w swobodzie - zrób sobie grzywkę
![]() ![]()
• Strona 1 z 1