Menu użytkownika

Kto przegląda forum

Forum przegląda 1 użytkownik :: 0 zidentyfikowanych, 0 ukrytych i 1 gość (dane z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników online (56) było 16 maja 2012, o 19:57

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Czemu odradzacie sterydy?

Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.

Re: Czemu odradzacie sterydy?

Postprzez Basieńka44 2 lut 2012, o 10:00

szater napisał(a):Nie znam osoby ktora otrzymawszy diagnoze nie siada do kompa-no moze starsi ludzie ale oni maja dzieci ,ktore zaraz przeszukuja internet.Mozna naczytac sie do woli i....tu kolejne niebezpieczenstwo :na wizycie nie trzeba błyszczec wiedza bo pan lekarz faktycznie kaze nam sie leczyc samemu-wystarczy grzecznie poprowadzic rozmowe-takie moje doswiadczenie.

A ja znam takich wielu co to czasem słyszę "przecież on się kształcił tyle lat to wie lepiej niż.................................................................. "
nie rzadko słyszę takie teksty,czy taka osoba weźmie pod uwagę jakiekolwiek ostrzeżenie???????????
Komputery wbrew temu że to niby powszechne w każdym domu.................................... jednak wiele osób ich nie ma a już żeby szukać info nawet nie pomyśli,przecież lekarz przepisał powinno działać.
Basieńka44

Postprzez Paweł 4 lut 2012, o 14:53

Gosiaczek68 napisał(a):Ja podobnie jak basia znama takie osoby, które nie leczą sie prze internet, przykład w swojej osobie. Zawsze ufałam lekarzowi, zawsze polegałam na jego zdaniu i wiedzy ,a ze nie jestem bardzo dociekliwa i ulotki czytam pobieznie, nie widziałam w stosowaniu sterydów nic złego. :crazy: Obecnie wzięłam sprawy w swoje ręce i doczytuje tu i tam, i teraz wiem że oprócz sterydów mam inna alternatywę xd Wiem ze sterydy pomagaja i czasami są niezbędne, dlatego lekarz zawsze powinien ocenic sytuację, tylko dlaczego te sterydy przepisuje się latami.....

To jeszcze fotka na przestroge przed nierozsądnym stosowaniem sterydów, a przede wszystkim za długim, zawsze czytajmy ulotki jak jest napisane ze 2 tyg to jeżeli nie pomaga to należy z niego zrezygnować, i sięgnąć po inny lek może mniej inwazyjny a bardziej naturalny. :(
Załączniki
mmmmm.jpg
Przebarwienia po sterydach
mmmmm.jpg (11.99 KiB) Przeglądane 82 razy
Paweł
Administrator

Postprzez Basieńka44 4 lut 2012, o 15:29

Moje wyglądają podobnie troszkę i innym miejscu i już jaśniejsze.
Może krócej stosowałam :D :D
Basieńka44

Postprzez Gajusz 15 lut 2012, o 08:52

mnie nawet po sterydach plamy nie ustepowaly. a btalam duza dawke doustanie i smarowalam sie roznosciami. dostalam humire i duze zmiany zniknely prawie bez sladu :D boje sie troche co bedzie jak przestane dostawac zastrzyk.
Gajusz

Postprzez Jurek85 22 lut 2012, o 15:26

Czasami nie ma wyjścia trzeba użyć sterydów, jeśli lekarz zaleci, a stosowało się już inne metody leczenia bezskutecznie. W każdym razie chyba lepiej spróbować innych naturalnych/domowych metod przed podjęciem leczenia sterydami, bo na dłuższą metę jeszcze chyba nikomu nie wyszło to na dobre.
Jurek85

Postprzez szater 24 lut 2012, o 17:31

Gajusz napisał(a):mnie nawet po sterydach plamy nie ustepowaly. a btalam duza dawke doustanie i smarowalam sie roznosciami. dostalam humire i duze zmiany zniknely prawie bez sladu :D boje sie troche co bedzie jak przestane dostawac zastrzyk.

.....te wszystkie sterydy przy HUMIRZE to pikus :notguilty:
szater

Poprzednia strona

Powrót do Ogólnie o łuszczycy