Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 uVo
po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na temat tego szamponu ja również postanowiłam wypróbować Selsun, udało mi sie dostać w aptece, tak wiec również podzielę sie z Wami moimi spostrzeżeniami :)
Awatar użytkownika
 puma
witaj :D na mnie z szampony nie chcą działać ale tego jeszcze nie miałam, może jest lepszy :) daj znać co i jak to może też się skuszę.
 dora1000
Dla mnie też szampon jest okropny. Mam po nim skórę strasznie suchą i mogę się zadrapać. Szampon jest dobry dla tych co mają łupież, a nie łuszczycę. :devil:
Awatar użytkownika
 Shamhat
Na moja prośbę przysłał mi 2,5% znajomy z Niemiec
Używałam go ok 1,5 roku temu, to był w sumie początek wystąpienia u mnie łuszczycy
Uważam że efekt bardzo podobny do Polytara brązoweego
Ale wtedy też po jednym smarowaniu pomagało mi Dermovate :(
 AnnaM
Od roku używam SELSUN 2.5% łuszczycy nie usunął, ale powoduje odpadanie łuski i brak swędzenia. UWAGA! wyżarł mi 4 łańcuszki srebrne (zrobiły sie czarne nieodwracalnie), wiec radzę zdejmować je przed myciem i zakładać gdy włosy będą już suche. sprawdziłam to i jestem pewna. Osobiscie pomógł mi na głowę tylko maść cocois a selsun uzywam juz tylko jak mi sie przypomni. jest bardzo wydajny i nie trzeba myc calych wlosów nim (jak ktos ma długie) wystarczy tylko skóra głowy i dobrze jest go troche na niej potrzymac.
gdyby ktoś miał problem w zdobyciu tego szamponu to mogę pomóc. mieszkam w angli tutaj jest dostepny w kazdej aptece (za to nie ma selsun blue). kosztuje ok 45zł w zależnosci od kursu funta. w polsce bede w pod koniec sierpnia wiec moge przywiesc i wysłac.pozdrawiam i polecam cocois (gwarancji nie daje ale jak to z łuszyca każdemu pomaga co innego)
 klaudi306
Witam sama kupiłam niedawno szampon Selsun 2,5% na allegro i rzeczywiście pomaga bez niego ani rusz-mam łojotokowe zapalenie skóry .Kupiłam teraz kilka na zapas w angielskiej aptece wiec jak ktoś potrzebuje mogę odsprzedać piszcie na mail klaudi306@wp.pl
 anka1
a ja mam pytanko odnosnie szamponu polytar brazowego mianowicie po umyciu czuje jakby mi ktos sciagnol skalp z glowy czy jest ktos kto mieszka w angli istosowal jakis inny szampon? z gory dziekuje