Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 kacha
euterpe pisze:Skoro masz tę maść to podziel się z nami składem bo na pewno jest na opakowaniu.
Składniki maści, nie trzeba nawet posiadać opakowania, skład jest ogólnodostępny w sieci:
Triticum yulgare Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis, Oenothera Biennis, Petrolatum, Simmondsia Chinensis, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Persea Gratissima Oil, Paraffinum Liquidum, Carrageenan, Daucus Carota, Fruit Acid Complex, Lavandula Augustifolia, Melaleuca Alternifolia Oil, Citrus Bergamia, Santalum Album Oil, Pogostemon Cablini Oil, Pinus Palustris Oil, Pelargonium Graveolens, Citrus Sinensis, Citrus Aurantium Amara Oil, Calendula Officinalis, Boswellia Carteri OiI, Cymbopogon Nardus, Stellaria Media, Chamomilla Recutita, Sesamum Indicum, Commiphora Myrrha Oil, Emu Oil, CI 77947.
euterpe pisze:No i jeszcze powiedz mi droga Kacho dlaczego nie udzielasz się na forum poza tym wątkiem? Czyżby preparat dr michaels był tak cudowny, że nie interesują Cię inne metody leczenia?
Konto na tym forum założyłam tylko po to żeby jednorazowo wypowiedzieć się w tym temacie, co jakiś czas dostaję powiadomienie o nowych wiadomościach w temacie na maila, dlatego odpisuję.
Czy ja kiedykolwiek napisałam że to są jakieś "cudowne preparaty"? Pisałam tylko że mi pomogły, być może na kogoś innego nie zadziałały, tak jak polecane przez innych preparaty nie działały na moją ł. Po to jest chyba także forum żeby wymieniać się tego typu opiniami.
 euterpe
Kosmetyk ten składa się z olejów z kiełkó pszenicy, pestek moreli, wiesiołka, migdałów i kilku innych roślin. Czy warto dać 100 zł? Taniej można zrobić samemu kupując skladniki w internecie lub sklepach eko.
 kacha
euterpe pisze:Kosmetyk ten składa się z olejów z kiełkó pszenicy, pestek moreli, wiesiołka, migdałów i kilku innych roślin. Czy warto dać 100 zł? Taniej można zrobić samemu kupując skladniki w internecie lub sklepach eko.
Gratuluję rozszyfrowania tych łacińskich nazw ;) , szczerze mówiąc mi one niewiele mówiły. Jeśli komuś uda się zrobić to domowych sposobem proszę o kontakt na pw, chętnie wypróbuje :cool:
Awatar użytkownika
 primo
euterpe pisze: Czy warto dać 100 zł? Taniej można zrobić samemu kupując skladniki w internecie lub sklepach eko.
Cena może brać się stąd, że produkty dr michaels nie są tworzone przez jakiś koncern farmaceutyczny na skalę masową, a niewielką klinikę dermatologiczną w Australii. Z tego co wyczytałem na ich www, to klinika "Psoriasis & Skin Clinic" powstała w 1998 roku, została założona przez Dr. dermatologii Tirant Michaela, który leczy łuszczycę od 1982r. Klinika przez wiele lat leczyła pacjentów na co dzień, i wielu pomogła, a mottem kliniki jest "szacunek dla pacjenta" (ciekawe, czy w Polsce by coś takiego przeszło :). Jednocześnie klinika prowadziła badania nad łuszczycą i egzemą, a rezultatem tych badań są ww. preparaty.
Nie jest to produkcja przemysłowa, na szeroką skalę, preparaty produkowane są wyłącznie w Australii w ww. klinice a przez to też produkt dla odbiorcy w pl jest droższy.
Jak kogoś interesuje ciekawa wg. mnie historia powstania tego produktu to odsyłam do anglojęzycznej strony WWW: http://www.psoriasisandskinclinic.com/about1.php

pozdrawiam
Awatar użytkownika
 Ksymena
Także polecam te preparaty, na innym wątku opisałam moją kurację.
Awatar użytkownika
 Ksymena
Bardzo się cieszę Tess, życzę Ci dalszych sukcesów. pozdrawiam!