Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 johny m
witam jestem świeżym łuszczykiem. czy ktoś używał takiej domowej papki z kurkumą? bo będę takie coś próbował bo walczę z tą chorobą. :cool:
1 łyżeczkę olejku migdałowego starannie wymieszać z łyżką startej sproszkowanej kurkumy. smarować 3 razy dziennie. \ po 15 min spłukać ciepłą wodą.
Awatar użytkownika
 Paweł
Ciekawe połączenie. Olejek migdałowy powinien mieć dobry wpływ. A kurkuma? Nie wiem. Może to być barwiąca mieszanka. W każdym bądź razie daj znać jak efekty.
Awatar użytkownika
 szater
no tez jestem ciekawa...co tam kolego słychac?

ta kurkuma ostatnio bardzo sie mogdna zrobiła,nawet juz i do makaronów dodają :)
 johny m
witam niestety tego nie wypróbowałem z powodu regularności smarowania ze względu na czas pracy. jeśli ktoś ma więcej czasu to może to wypróbować i da znać. z powodu pracy używam sposób na CZEPEK czyli smaruje głowę propiosalic lek i rano wyczesuje zmiany skórne i myje głowę. czepek powoduje iż pory się otwierają i lek lepiej wchodzi w skórę i szybko nie wyrarowuje, na skórę ciała używam cygnolinę.