Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 grażka0
Czy ktoś stosował colostrum? Natknęłam się na ciekawą stronę w sieci, gdzie jest relacja mężczyzny chorego na łuszczycę, któremu pomogło colostrum, są tez zdjęcia: http://genactiv.eu/historie-pacjentow - trzeba kliknąć na "Pan Miłosz - Szczecin". Zastanowiło mnie to - może to jest jakiś sposób? Przeczytałam, że Colostrum pomaga w regeneracji tkanek i wspiera naturalne siły obronne organizmu. Co o tym myślicie? Próbowaliście kremów z colostrum? Działało?
 Basieńka44
Niewiele w tym opisie p.Miłosza można wyczytać :D :D
preparatu nie sprawdzałam ale..........................
jako dziecko jadałam coś takiego prosto od krowy :D :D
tzn. babcia robiła takie kluski na mleku nie pamiętam jak ale były pyszne :D :D
Awatar użytkownika
 henia
grażka0 pisze:[...]Zastanowiło mnie to - może to jest jakiś sposób? Przeczytałam, że Colostrum pomaga w regeneracji tkanek i wspiera naturalne siły obronne organizmu. Co o tym myślicie?[...]
To, że colostrum jest "odżywcze", nie podlega żadnej dyskusji, jak dla mnie. Ale to, co zostało w reklamówce umieszczone pod nockiem p. Miłosza, to granda w sensie czysty chwyt reklamowy xd

Czy "zbawienność" colostrum jest warta takiej ceny?, to już w rękach a raczej kieszeniach, jego ewentualnych użytkowników - jeżeli kogoś stać na kremik za 100, to czemu nie :D
 grażka0
ten krem kosztuje 53 zł, a nie 100, to ten: http://www.genactiv.eu/pl/offer/21/colostrigen_r_krem, Przeczytałam naukowe opracowania na temat colostrum (znalazlam je na tej samej stronie http://www.genactiv.eu/baza-wiedzy), i mnie to przekonuje. Oto co m.in. wyczytałam:

"Colostrum zawiera ponad 250 substancji biologicznie aktywnych. (...) Zawiera elementy mogące brać bezpośredni udział w regeneracji i gojeniu tkanek, w tym jako jedne z najistotniejszych czynników – VEGF (czynnik wzrostu śródbłonka naczyniowego) i EGF (naskórkowy czynnik wzrostu).
• Niezwykle ważne z punktu widzenia rozwoju i wzmocnienia organizmu wydają się tez być czynniki typu hormonalnego o działaniu anabolicznym, jak insulina, IGF -1 i IGF-2 (insulinopodobne czynniki wzrostu), hormon wzrostu i wiele innych."

Spróbuję, 50 zł to nie duzo jak za coś, co może pomóc w walce
z moją luszczycą. Potem opiszę Wam efekty. Pozdrawiam:)
 Basieńka44
Spróbuję, 50 zł to nie duzo jak za coś, co może pomóc w walce
z moją luszczycą. Potem opiszę Wam efekty. Pozdrawiam:)
grażka0
Próbuj :D :D
a nie zapomnij opisać dla dobra innych :D :D :D
 grażka0
A wiec kupiłam ten krem z colostrum http://genactiv.eu/pl/offer/21/colostrigen_r_krem_40_ml i smaruję się nim regularnie, dwa razy dziennie od 2 tygodni. I powiem Wam ze to jest REWELACJA! Mimo tak krótkiego okresu czasu już zauważyłam poprawę, zmiany się zmniejszają i goją, znika tez swędzenie. Wiadomo ze każdy reaguje inaczej i co innego mu pomaga, ale ja jestem z tego kremu bardzo ale to bardzo zadowolona. Polecam.
 benio
hej
pytanko mam :) a co używałaś wcześniej, jakieś sterydy?
no i jak teraz wygląda Twój probem z ł po używaniu tego kremu? bo zastanawiam się nad zakupem, a może ktoś jeszcze to stosuje/ował i podzieli się wrażeniami :)
Awatar użytkownika
 szater
stosowałam owe preparaty przez trzy miesiące:krem(emulsje) + tabletki....zadnej super rewelacji nie zaobserwowałam,nawet poprawy zbytniej ,ot emulsja jak emulsja....czy warta swojej ceny?jak dla mnie niestety nie...dorabianie ideologii do preparatu raczej mu nie przyniesie chwały....z tabletkami problem bo trzeba pamiętac że na czczo trzeba brac,potem pilnowac godzine przed posiłkiem...gdy ktos dodatkowo stosuje inne leki...to problem...co przed czym brac.Otrzymałam od kolegi(łuszczyka) ze Szwajcarii krem do rąk,zwykły,z olejkiem arganowym i powiem lepszy efekt po kilkakrotnym uzyciu owego kremu niz po trzymiesiecznej kuracji Colostrum....no ale kazdy może spróbowac na sobie a nuż komus sie uda cos wiecej osiagnąc :notguilty:

(zdjecia wkleje pózniej...pomocy potrzebuję :blush: )
Awatar użytkownika
 szater
obiecałam wiec zdjecia umieszczam,stosowałam takie własnie preparaty:
Obrazek
A taką maść otrzymałam w podarunku ze Szwajcarii , naprawde bardzo się sprawdza , może przez ten olejek arganowy.Gdyby ktoś spotkał,taki preparat na terenie Polski , lub krajach sąsiednich to prosze o info
Obrazek
Obrazek

PS
po kliknieciu na zdj ecie robi sie wieksze i lepiej mozna odczytac xd